top of page

 

 

 

Yleistä

 

Varaathan hevosen valmiiksi sovittuun aikaan mennessä. Sään salliessa voidaan hoitaa hevonen ulkonakin – missä se vain parhaiten viihtyy. Varaa hevoselle heinää ja herkkuja. Hoito sujuu parhaiten, jos hevosella on avustaja takaamassa minulle työrauhan ja -turvan. Kipeistä paikoista hevoset ovat usein levottomia, ja niiden hoito on vähintään vaikeaa, jos ei mahdotonta, mikäli avustaja ei rauhoittele hevosta.

 

Kipu ja epämukavuuden tunteet vaikuttavat hevosen mielialaan ja ratsastettavuuteen / ajettavuuteen. Kipu voi aiheuttaa ongelmakäytöksiä ja turhaa säikkymistä hevosen ollessa jatkuvassa pakovalmiudessa. Kipu aiheuttaa myös stressiä, joka aiheuttaa mm. mahahaavaa.

 

Jos hevonen on aktiivisessa käytössä, suosittelen hoidattamaan hevosta ennaltaehkäisevästi 4-6 kertaa vuodessa. Mikäli hevosella on vaivoja, voi olla tarve tiheämmälle hoidolle. Kipuhevoselle kannattaa ottaa alkuun tiheämpi hoitojakso, jonka jälkeen harvennetaan käyntejä etsien kyseiselle eläimelle sopivaa hoitoväliä.

 

Kivuton ja stressitön hevonen on rento ja hyväntuulinen.

 

Osa hoidettavista kipeytyy pariksi päiväksi hoidon jälkeen. Huomioithan tämän hevosen liikutuksessa. Nesteytä hevonen hoidon jälkeen. Suosittelen myös loimittamaan viileällä / tuulisella kelillä.

Hevosten hoidot

Horse

Tietoa hoidoista

CST eli kraniosakraaliterapia

 

Kraniosakraaliterapia (CranioSacral Therapy, CST) on turvallinen ja pehmeä manuaalinen hoito. Hoidossa vapautetaan faskia jännitteistä ja näin edesautetaan kraniosakraalijärjestelmän tasapainottumista ja siten koko kehon itsekorjautumismekanismia.

Kraaniosakraalijärjestelmä vaikuttaa lähes jokaiseen keskushermostolliseen toimintaan kuten tuki- ja liikuntaelimistöön, umpieritys-, immuuni- ja ruuansulatusjärjestelmiin.

CST:n juuret ovat osteopatiassa ja sen kehitti lääkäri-osteopaatti John E. Upledger 1970-luvulla. Kranio Upledger Instituutin sivuilla.

 

Kraniosakraaliterapialla voidaan hoitaa myös kallon alueen ongelmia.

ihmisten1

Guasha

 

Guasha on ikivanha kiinalainen hoitomenetelmä. Sitä on harjoitettu jo Tang ja Ming Dynastioiden aikana kehon puhdistamiseen ja verenkierron parantamiseen.

”Gua” tarkoittaa raapimista tai kaapimista ja ”Sha” myrkyn, tässä tapauksessa kuona-aineen, kertymää. Moderni nimitys tällaiselle työkalulla tehtävälle hankaushoidolle on faskiakäsittely.

 

Guashassa käytetään puista, kivistä tai metallista työkalua, jolla ihoa hangataan. Hoito lisää hoidettavan alueen verenkiertoa ja näin edistää ravinteiden, hapen ja lymfanesteiden kulkemista. Lihasten ja faskioiden jännitteet laukeavat ja kipu helpottuu.

koirien2

Akupunktio

Totuta hevonen ennakkoon neulan pistoon painamalla eri puolilta kevyesti esimerkiksi kynänpäällä ja palkkaamalla jokaisen painaisun jälkeen. Voit liittää tähän jonkin sanan. Tavoitteenani on, että hevonen voi suhtautua ihmiseen rennosti vielä hoidon jälkeenkin. En neuloita väkisin, jos hevonen kokee tilanteen liian vaikeaksi. Neulojen sijaan voidaan käyttää myös akupainantaa, eli hierotaan akupisteitä. Tätä voi tehdä huoletta myös omatoimisesti, ja neuvon mielelläni kotihoitopisteet.

 

Akupunktiota suositellaan tehtäväksi hoitosarjana, joka alkaa tiheämmillä hoitokäynneillä. 3-5 kerran sarjan jälkeen etsitään pidempi, kyseiselle hevoselle sopiva hoitoväli.

Akupunktio parantaa aineenvaihduntaa ja vapauttaa kehossa luontaisia kipua lievittäviä aineita. Sillä voidaan hoitaa moninaisia vaivoja ja hakea elimistön luontaista tasapainotilaa.

koirien3

Laser

 

Vuokrattavana ja hoidoissa laitteen vapaana ollessa käytettävissä B-Cure Laser Sport -lääkintälaser kivun ja vammojen hoitoon.

 

Low Level Laser Terapia (LLLT) on pehmeää lasersäteilyä, joka vaikuttaa ihon pinnalla sekä syvällä sen alla olevassa pehmytkudoksessa vahingoittamatta tai kuumentamatta ihoa tai kudosta. Tämä lääkintälaserterapia stimuloi solujen toimintaa, vahvistaa solusignaaleja ja tehostaa kehon omaa immuunijärjestelmää.

 

Kivunlievitys lääkintälaserilla perustuu kivun lähteen parantamiseen ja kehon luonnollisen kipuhormonin, endorfiinin tuotannon stimulointiin.

 

Haavojen ja kudosvaurioiden hoidossa terapia nostaa tulehduksia vastaan taistelevien entsyymien tuotantoa, vapauttaa endorfiineja (kipua vähentävää hormonia), sekä nostaa kollageenin ja elastaanin luonnollista tuotantoa nopeuttaen haavojen ja vaurioituneiden kudosten parantumista.

 

Laser on todistetusti tehokas mm. lihaskivun lievityksessä, venähdysten ja revähdysten sekä tulehdusten hoidossa, tulehdusten hoidossa. Lääkintälaserteknologian tehokkuus haavojen, tulehdusten, kivun ja tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoidossa on todettu yli 2000:ssa tutkimuksessa.

Se ei aiheuta sivuoireita eikä vahingoita ihoa.

koiren4
bottom of page