top of page

Yhteystiedot

Tanja Kalilainen

0400 420 517

piskinparraaks(at)gmail.com

Porokylänkatu 9, 75530 Nurmes

Liikehuoneisto 2, POP-pankin naapurissa.

tanjajakoira.jpg

Minun tarinani

                                                                          

Olen Tanja Kalilainen, nurmeslainen koiraharrastaja ja Piskin Parraaks & Immeisen Iloks -yrittäjä vuodesta 2017.

​

Miten minusta tuli yrittäjä? Ensimmäinen koirani Niki tuli taloon vuonna 2005. Siitä saakka elämä on ollut täynnä erilaisia koiraharrastuksia. Vuonna 2012 luokseni muutti 1-vuotias australiankelpie Kelmi. Kelmi oli täynnä elämää ja virtaa. Ongelmana oli kuitenkin remmirähjäys, kodin tuhoaminen ja aggressiivisuus lauman ulkopuolisille koirille. Käytöksen olisi pitänyt herättää huomioni. En kuitenkaan nähnyt koiran touhukkuuden ohi, ennen kuin maailman ihmisrakkain koiruus hyökkäsi ensimmäisen (agility) kisapäivän jälkeen kummityttöni kimppuun. Käynti röntgenissä paljasti karun totuuden. Luupiikki lonkassa ja vino lannenikama. Kipulääkkeet eivät toimineet ja koira hyökkäili päivittäin oman lauman koirien kimppuun. Jouduin tekemään päätöksen. Päästämään koiran kivuistaan. Tämän päivän tiedoilla olisin voinut kokeilla vielä muutamaa konstia, silloin vaihtoehtoja ei ollut. Syyllisyys jäi kalvamaan. Miksi en huomannut kipua aiemmin? Miksi ei kukaan muukaan nähnyt?

 

Elämäntehtäväkseni tuli tiedon etsintä koiran kivun tunnistamisesta.

​

Vuonna 2015 laumaan tuli kelpiepoika Repe. Hänen kanssaan olin hereillä, ja huomasin takapään käytössä epäpuhtautta. Kelpipoika kävi röntgenissä puhtain paperein. Hoitomuotoina oli hieronta ja jäsenkorjaus -eikä ongelmaan löytynyt syytä tai pidempää apua. Alkutalvesta 2016 Vappu Alatalo piti Kuopiossa hyppytekniikkakurssia ja hänelle tuskailin ongelmaa sydän täynnä epätoivoa. Hän suositteli omien koiriensa hoitajaa Kirkkonummelta:

​

Kraniosakraaliterapiaa. Kuulin sanan ensimmäistä kertaa, googlettelin ja ihmettelin. Näinköhän tuo toimii?

​

Niki oli tällä välin ennättänyt 11-vuoden ikään. Se ei enää ravannut eikä laukannut, jäsenkorjaus toi apua joksikin aikaa. Eutanasia tuntui parhaalta vaihtoehdolta spondyloosipotilaan kohdalla. Pakkasin kuitenkin molemmat koirat autoon ja suuntasin etelään.Niki marisi koko hoitonsa ajan, äänellä, jota en ollut koko koiran elämän aikana kuullut. Repe sai ongelmadiagnoosin alueelle eturauhanen/anaalit vaikuttaen koko kehon kalvojärjestelmään kipeyttäen lantion ja jopa kallon. Niki nukkui hoidon jälkeen kolme päivää. Sen jälkeen se heräsi kuolleista. Ilo palasi, kaikki askellajit palautuivat uudestaan käyttöön.  Jokainen koiran ennen ja jälkeen hoidon nähnyt huomasi eron. Vielä 13-vuotiaana se leikitti perheen pentukoiraa. Repekin hyötyi hoidosta selvästi. Liukastelu ja kurveissa kaatuminen loppuivat.

 

Olin myyty.

​

Talvella 2016-17 olin raskaana, ja välilevypullistuma ja välilevytyrä kiusasivat. Luottohoitoni jäsenkorjaus ei enää toiminut hormoneiden pehmentämään kehoon. Hermot olivat puristuksissa, oikean jalan iho oli kosketusarka ja noidannuolet löivät varpaisiin asti. Aiemmin tehtyjen koirakokeiden jälkeen päätin, että on aika testata kraniosakraaliterapiaa itseeni. Auton keula kääntyi kohti Kajaania Horisonttiin Sanna Mattila-Rautiaisen taikakäsiin. Ihmeekseni kivut ja vaivat jäivät pöydälle.

Kesällä 2017 huomasin Nikin kaipaavan tiheämpää hoitosykliä. Sanna Hasu (Koiraverstas) vieraili Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa ajoittain. Tuli puheeksi, että Upledger Instituutilla on alkamassa kurssi. Yritin ylipuhua alueen koirahierojia kurssille, tuloksetta.

​

Olisiko hullua, että lähtisin itse opin tielle?

​

Kursseille pitäisi olla pohjakoulutusta, eikä minulla ollut takana pätevöittäviä eläinpuolen opintoja. Kerroin halukkuuteni opiskella kesän aikana koiran anatomia itsenäisesti, ja pääsin sisään.

Sillä tiellä ollaan.

​

On ollut ihmeellistä nähdä koirien, hevosten ja ihmisten parantuvan mitä erikoisemmista ongelmista.

Se tuo iloa ja lämpöä sydämeen, joka kerta.

​

Akupunktion myötä hoitamiseen on tullut vielä uusia ulottuvuuksia. Kiinalainen lääketiede on kehittynyt aikana ennen lääkkeitä

ja leikkauksia. Se hoitaa ihmistä kokonaisuutena ja huomioi sen, että olemme jokainen erilaisia.

​

Hoitajana koen olevani ikuisen oppimisen tiellä. Rakastan tiedon etsimistä ja soveltamista.

​

Koulutetun hierojan tutkinto sai alkunsa puhtaasti asiakkaiden pyynnöstä. Monilla työnantaja tarjoaa hyvinvointietuja E-passin tai Smartumin kautta, ja näitä voi hyödyntää vain klassiseen hierontaan.

​

Koulutukseni tähän asti:

ESSA1 2017 (EcoSomatics of Small Animals, pieneläinten kraniosakraaliterapia)

CST1 2018 (ihmisten kraniosakraaliterapia)

CS2 2021 (purentaongelmat)

SER1 2022 (SomatoEmotional release, traumojen jälkitilat)

​

Riverian kesäyliopisto: Kiinalaisen lääketieteen perusteet 2019-2022

Movewell: Urheilukoirien fysiikka ammattilaisille 2021-2022

Movewell: Urheilukoirien fysiikkavalmennus 2022-2023

Koulutetun hierojan ammattitutkinto 1/2023-12/2023

​

Sydämellisesti tervetuloa hoitooni!

bottom of page